Κριαρίτσι

16 χλμ νότια της Νότια της Σάρτης βρίσκεται ένα σύμπλεγμα παραλιών με βασικότερη αυτή του Κριαριτσίου. Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία συνολικού μήκους 800μέτρων, ελαφρώς χωρισμένη σε μια κεντρική 500μέτρων, μια μικρότερη 200μέτρων και τέλος μια 100μέτρων.

Για να φτάσει κάποιος στο Κριαρίτσι οφείλει να εγκαταλείψει τον κεντρικό δρόμο και ν’ ακολουθήσει ένα δαίδαλο μικρών δρόμων  για περίπου 3χλμ. Η αμμώδης παραλία, τα πεντακάθαρα και γαλανά νερά αλλά και η υπέροχη θέα αξίζουν την ταλαιπωρία. Η παραλία αυτή είναι η χαρά των κατασκηνωτών αλλά και αρκετών γυμνιστών.

Λίγο πιο βόρεια από το Κριαρίτσι, 4 μικρές αλλά πολύ γραφικές παραλίες προσφέρουν καταφύγιο κυρίως σε μοναχικά ζευγαράκια ή ακόμη και σε αυτούς που αποζητούν την απομόνωση και την ηρεμία.

Για να τις βρείτε, είτε ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο από τη Σκάλα Συκιάς, περνώντας από Λιναράκι, Πηγαδάκι, Τουρκολιμιόνα και Κληματαριά, είτε βγαίνετε για Κριαρίτσι και κατευθύνεστε βόρεια. Παραλίες αμμώδεις, με γαλαζοπράσινα νερά και θέα στο Άθως αλλά χωρίς καμιά οργάνωση. Η χαρά του ελεύθερου κατασκηνωτή και του γυμνιστή.

Φωτογραφίες

Διαδρομή

Τοποθεσία

(Μεγάλος χάρτης)

Κοινωνική δικτύωση