Καλαμίτσι

Περίπου  15.5 χλμ νότια της Σάρτης βρίσκεται ο οικισμός Καλαμίτσι, χτισμένος μέσα σ’ έναν όρμο που περιλαμβάνει 3 παραλίες.  Η δεύτερη παραλία, μήκους 450μέτρων, απλώνεται στα πόδια του οικισμού του Καλαμιτσίου και προσφέρει στους επισκέπτες της όλες τις ανέσεις μιας καλά οργανωμένης παραλίας.

Στο αριστερό άκρο της παραλίας συνωστίζονται αγκυροβολημένα πλοιάρια και για το λόγο αυτό η κύρια μάζα των επισκεπτών κατευθύνονται προς την αριστερή πλευρά. Αξίζει να επισκεφτείτε τα βραχάκια της αριστερής πλευράς, δίπλα στα πλοιάρια, για να δείτε τα πολύ όμορφα γλυπτά, σκαλισμένα στα ίδια τα βράχια. Η ψιλή άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά χαρακτηρίζουν και αυτή την παραλία.

Η τρίτη παραλία, μήκους 150μέτρων, είναι και η πιο ερημική. Απαιτεί λίγο περπάτημα και πέρασμα πάνω από τα βραχάκια της αριστερής πλευράς της παραλίας του οικισμού του Καλαμιτσίου. Λίγος κόσμος γνωρίζει την ύπαρξή της, όμως πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία, πολύ προστατευμένη από τον αέρα και το κύμα, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Σε πολλές παραλίες της Χαλκιδικής μπορεί κάποιος να κάνει γυμνισμό αλλά σε πιο ελεύθερη μορφή. Στο Καλαμίτσι οι γυμνιστές είναι πιο οργανωμένοι καθώς η κοινότητα είναι σχετικά κλειστή και την διέπουν κάποιοι άγραφοι κανόνες που κάθε επισκέπτης οφείλει να σεβαστεί και να εφαρμόσει. Σχεδόν όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους γι’ αυτό και κάθε καινούργιος επισκέπτης ελέγχεται και επιτηρείται μέχρι να δώσει τα διαπιστευτήρια καλής συμπεριφοράς.

Διαδρομή

Τοποθεσία

(Μεγάλος χάρτης)

Κοινωνική δικτύωση