Αρμενιστής

13.3 χλμ βόρεια της Σάρτης βρίσκεται ο Αρμενιστής. Παραλία με το ομώνυμο οργανωμένο camping μήκους 600μέτρων με πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά και ψιλή άμμο. Για να την ανακαλύψετε, οφείλετε να εγκαταλείψετε τον κεντρικό δρόμο της ανατολικής Σιθωνίας και να διασχίσετε 400μέτρα σ’ ένα πυκνόφυτο δάσος για να φτάσετε στην είσοδο του camping.

Είσοδος ελεγχόμενη, με περιορισμένη άδεια ελεύθερης επίσκεψης. Με το πέρας του υποδεικνυόμενου χρόνου οφείλετε είτε να εγκαταλείψετε την παραλία, είτε να πληρώσετε για την επιπλέον παραμονής σας σε αυτή.

Είναι χαρακτηριστικά άσπρη κάτι το οποίο μπορείτε να δείτε ακόμη καις τις δορυφορικές φωτογραφίες του Google Earth. Η θάλασσα έχει ένα έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο που κυριαρχεί στα ανοιχτά.

Η παραλία βλέπει ακριβώς απέναντι το Άγιο Όρος. Τις πρωινές ώρες λοιπόν, μπορείτε να θαυμάσετε καταπληκτικές ανατολές του ηλίου πίσω από τη βουνοκορφή του Άθω.

Το μέρος είναι απομονωμένο, έτσι συχνά πυκνά οργανώνονται εκεί διάφορα καλοκαιρινά events, όπως συναυλίες και beach parties.

Φωτογραφίες

Διαδρομή

Τοποθεσία

(Μεγάλος χάρτης)

Κοινωνική δικτύωση