Σάρτη

Η Σάρτη, μία αχανής αμμώδης έκταση που πλησιάζει τα 2.8 χλμ σε μήκος, προσφέρει στους επισκέπτες της όλες τις πιθανές ανέσεις για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.

Οργανωμένη κατά τόπους, ερημική ενίοτε, ελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και δη οικογενειών, αφού προσφέρει άπλετο χώρο για παιχνίδι για τα παιδιά. Ο οικισμός που χαρακτηρίζει την περιοχή ολοένα και γιγαντώνει και οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού ο κεντρικός δρόμος που κινείται στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας περνάει περιφερειακά από τη Σάρτη και οι είσοδοι σε αυτήν είναι πολλές.

Η παραλία στη Σάρτη κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια τη Γαλάζια Σημαία, που σημαίνει βράβευση  για την καθαρή και αμμώδη παραλία της, την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά και όλων των 32 συνολικά κριτηρίων, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Οικογένειες, νέοι και ηλικιωμένοι μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους στη παραλία. Η εύκολη πρόσβαση στη παραλία τη καθιστά ιδανική για τις οικογένειες.  Η ακτή γίνεται βαθμιαία πιο βαθιά, γι αυτό είναι το ιδανικό μέρος για τα παιδιά, αλλά όλοι θα βρείτε μια ευκαιρία για χαλάρωση, ηρεμία, κολύμπι ή θαλάσσια σπορ.

Ορισμένα μέρη έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά δεδομένου ότι η παραλία είναι απέραντη, μπορείτε να βρείτε ένα ήσυχο μέρος  για να την απολαύσετε.

Η Σάρτη δέχεται ένα δροσερό αεράκι από το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πολύ καυτών μηνών Ιούλιο και Αύγουστο. Απλώς και μόνο οδηγώντας προς τη Σάρτη, θα εντυπωσιαστείτε αφού το μόνο πράγμα που φαίνεται να παρατηρείτε από μακριά είναι η ατελείωτη λευκή αμμώδης παραλία, που απλώνεται στον τιρκουάζ κόλπο έναντι των πευκόφυτων βουνών.

Ως ευλογία η Σάρτη είναι προικισμένη με την καλύτερη θέα του Αγίου Όρους, ένα όμορφο χαρακτηριστικό γνώρισμα που δεσπόζει στον ορίζοντα. Αν έχετε δει οποιαδήποτε εικόνα με μια  λευκή αμμώδη παραλία με το Αγ. Όρος να δεσπόζει στο προσκήνιο, τότε προέρχεται πιθανότατα από αυτό το σημείο.

Τοποθεσία

(Μεγάλος χάρτης)

Κοινωνική δικτύωση