Πλατανίτσι

Περίπου 5.8 χλμ βόρεια της Σάρτης βρίσκεται το Πλατανίτσι. Γνωστό και για το ομώνυμο camping της περιοχής, η είσοδος στην παραλία το Πλατανιτσίου ελέγχεται από το ίδιο το camping. Εγκαταλείποντας τον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας, θα διασχίσετε 400 περίπου μέτρα δενδρόφυτης έκτασης για να φτάσετε μέχρι την είσοδο του camping και από εκεί, αφού πάρετε τη σχετική άδεια, θα κατευθυνθείτε προς την 550 μέτρων παραλία.

Πρόκειται για μια πανέμορφη, αμμώδη παραλία, χωρισμένη στη μέση από ένα ρέμα. Τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και η θέα του Άθως ακριβώς απέναντι θα  σας αφήσουν άφωνους. Το camping παρέχει μεγάλη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα για να χαρείτε την διαμονή σας και το μπάνιο σας.

Ένα σύμπλεγμα μικρών παραλιών σε μια ακτογραμμή που ξεπερνά τα 2χλμ. Απαράμιλλης ομορφιάς το ανάγλυφο τοπίο μοιάζει με υπαίθρια έκθεση γλυπτών και σε συνδυασμό με τα υπέροχα τυρκουάζ νερά και τη θέα στο Άθως  αποζημιώνει τον επισκέπτη που ταλαιπωρήθηκε λίγο ανάμεσα στα βράχια και τους θάμνους για να βρει τις παραλίες αυτές. Η έλλειψη κάθε μορφής οργάνωσης δίνει τη δυνατότητα και την ευχαρίστηση στον ελεύθερο κατασκηνωτή να στήσει τη φωλιά του ανάμεσα στα βράχια.

Για να βρείτε τις παραλίες αυτές οφείλετε να εγκαταλείψετε τον κεντρικό δρόμο της ανατολικής Σιθωνίας και να διασχίσετε ένα δύσκολο χωματόδρομο για 350μέτρα μέχρι την ακτογραμμή.

Διαδρομή

Τοποθεσία

(Μεγάλος χάρτης)

Κοινωνική δικτύωση