Καβουρότρυπες

Περίπου 6.7 χλμ βόρεια της Σάρτης βρίσκεται ένα σύμπλεγμα μικρών παραλιών σε μια ακτογραμμή που ξεπερνά τα 5χλμ. Οι παραλίες αυτές είναι γνωστές ως Καβουρότρυπες. Οδική σήμανση για να τις βρείτε δεν υπάρχει γι’ αυτό προσέχετε στον κεντρικό δρόμο της Σιθωνίας για την ένδειξη ‘beach bar Portokali’. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι έξοδοι, πριν και μετά, για να βρείτε τις Καβουρότρυπες αλλά προσοχή στους χωματόδρομους οι οποίοι είναι δύσβατοι.

Πανέμορφα τυρκουάζ νερά αλλά και γλυπτά στους βράχους από καλλιτέχνες κοσμούν τις παραλίες αυτές. Μόνη οργανωμένη παραλία είναι αυτή με το beach bar Πορτοκάλι ενώ οι άλλες είναι απομονωμένες και ερημικές. Δυνατότητα επίσκεψης των παραλιών παράκτια με τα πόδια αλλά με πολύ μεγάλη προσοχή στους θάμνους και τα βράχια γιατί τα περάσματα είναι δύσβατα και ενίοτε επικίνδυνα.

Το τοπίο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα εξωτικούς προορισμούς βλέπουμε τις λευκές μικρές αμμουδιές να περικυκλώνονται από βράχια και να εισχωρούν στα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά της Σιθωνίας, ενώ πινελιές πρασίνου διανθίζουν το τροπικό σκηνικό.

Διαδρομή

Τοποθεσία

(Μεγάλος χάρτης)

Κοινωνική δικτύωση